Kunst og kulturrejse til Læsø

0
Maks antal deltagere
0
Garanteret afrejse ved deltagere
Asger Jorn i sit atelier på Læsø 1970.

Læsø i 2022

Der er særdeles mange grunde til at besøge Kattegats største ø, Læsø.

Læsø er som at se ind i et prisme, hvor hvert eneste spejl kaster unikke billeder tilbage.

For femtusinde år siden gjorde Læsø sig fri fra af havet og de femtusinde år har givet os en historiefortælling om skibsforlis, kvinder ved magten, kunst, gastronomi og usædvanlig natur på de 21 x 12 km Læsø udgør.

To af de vigtigste danske kunstnere i det 20. århundrede valgte at slå sig ned på Læsø. På denne rejse kan vi helt unikt invitere jer indenfor, både i Asger Jorns hus og atelier og Per Kirkebys atelier. Galleri Tom Christoffersen, som er med-arrangør af denne rejse, erhvervede huset direkte af Nanna Jorn i 2007. Huset, hvoraf dele af det lå i ruiner, blev istandsat og fremstår i dag stort set som da Jorn forlod det efter sin sidste juleaften i 1972.

En god ven af galleriet og af Art Travel, Trygve Natvig (Læsø Kunst og Kultur), erhvervede i 2018 Per Kirkebys atelier. Også her, hvor der ellers ikke er offentlig adgang, kan vi invitere jer indenfor. Ikke alene atelieret, men også haven er en stor oplevelse – her skabte Kirkeby adskillige murstensskulpturer, som på smukkeste vis går i samspil med Læsøs natur, og sender hilsener til Mayalandet (undervejs på turen fortælles historien om Ib Michael og Per Kirkebys rejse til Mellemamerika).

Per Kirkeby i sit atelier på Læsø 2011.

Asger Jorns atelier på Læsø.

Det var ikke kun Jorn og Kirkeby der forelskede sig i Læsø. Guldaldermaleren Martinus Rørby og senere P.C. Skovgaard besøgte øen i første halvdel af 1800-tallet. Senere kom også Michael Ancher, Viggo Johansen og Laurits Tuxen. Men øens tiltrækningskraft fortsætter, og både Søren Hjort Nielsen, Johannes Hofmeister og Jørgen Haugen Sørensen har længere ophold på øen og i nyere tid, kunstneren og forfatteren Erik Steffensen..

Læsø bliver et tilflugtssted for kunstnere, og det forstår man, når vi bevæger os rundt på øen – både naturen og lyset er som på Skagen, fuldstændig enestående.

Per Kirkeby henviser i sin bog ”Læs Ø” fra 2001 til dette når han skriver:

En sandbanke ude i havet
udfældet hvor tåge og saltvand mødes
dette tynde lasurlag blev tilflugt for
malende munke

Læsøs natur indbefatter helt unikke oplevelser og særligt ved Rønnerne på den sydlige del af øen, vil vi opleve usædvanlig natur. Her danner efterårets oversvømmelser grundlag for søer, hvor der kan udvindes salt. Området er særligt kendt for sine vildtvoksende orkideer, hvoraf nogle af dem kun findes på Læsø. Vi skal færdes med stor forsigtighed, da der findes hele to arter af sjældne kødædende planter (Vibefedt og Rundbladet soldug).

De mange trækfugle drager ornitologer til øen, men undertegnede er først og fremmest betaget af Europas største vadefugl, regnspoven. Mange steder på øen vil vi høre regnspovens vemodige kalden.

Når man vandrer ad de smalle stier imellem de små søer der skinner metallisk er det som om øen lige har hævet sig op af havet, og som om vandet endnu drev af det til alle sider.

Per Kirkebys atelier på Læsø.e

Der sker altså et eller andet fysisk med ens krop

Jeg tvivler på, at der findes en videnskabelig forklaring – det skulle da lige være de meget store mængder frisk luft – men der sker altså et eller andet fysisk med ens krop i det øjeblik, man sætter sine fødder på min yndlingsø: Læsø.

Det er, som om musklerne sætter sig lidt, som om vejrtrækningen glider lidt lettere, og som om øjenlågene per automatik bliver lidt tungere ved middagstid.

Sådan har vi altid sagt i familien, og vi får altid vores teori bekræftet, når vi tager nye gæster med hertil. Folk bliver simpelthen imponerede over, hvor meget de slapper af.

Rasmus Thirup Beck, Politiken.

Rønnerne på Læsø.

Tæt på det naturskønne område Rønnerne, hvor vi vil indlede en lille naturvandring, finder vi Læsø Saltsyderi. I 1300-tallet startede produktionen af salt, og tilbage i 1991 genoptog man produktionen. Gourmet restauranter verden over priser Læsøsaltet, og det betegnes igen som værende Læsøs guld.

Men Læsø er ikke kun kendt for salt, kunst og natur – i dag er den også kendt for sine råvarer, deriblandt jomfruhummeren! De mange kuttere bringer hver dag friske forsyninger af fisk og jomfruhummer til øen, og selvfølgelig er kulinariske oplevelser også en del af turen.

Det er almindeligt kendt, at når Per Kirkeby og hustruen Mari Anne Duus havde gæster, nød man en god californisk hvidvin og friske jomfruhummere. På fotografier fra Asger Jorns gård kan man se ham omgivet af sine børn, venner og galleristen Van der Loo hvor der nydes jomfruhummer og snaps i store mængder.

Vi glæder os til at vise jer øen!

Europas største vadefugl, regnspoven.
Studenterfest i Jorns atelier på Læsø.

3 dage på Læsø – program

Vi spiser frokost på Strandgården.

Dag 1

14.15 Afgang fra Kastrup
15.00 Ankomst Aalborg lufthavn / Pickup bus
16.35 Ankomst Frederikshavn havn
16.50 Afgang med Læsøfærgen
19.20 Ankomst Læsø
19.30 Ankomst og indtjekning på Hotel Nygaard
20.00 Aftensmad på Hotel Nygaard

Vi flyver fra København til Ålborg. Fra Ålborg kører/sejler vi til Læsø og indlogerer os på et af øens udmærkede hoteller. Vi spiser fælles aftensmad, og der vil være en introduktion til næste dags program.

Saltsyderi på Læsø.
Per Kirkeby i sit atelier på Læsø.
Per Kirkebys murstensskulptur på Læsø, inspireret af hans rejse i 1971 til Mellemamerika.

Dag 2

09.00 Morgenbuffet Hotel Nygaard
10.00 Afgang fra hotellet med bus
10.30 Ankomst til Læsø Saltsyderi og Rønnerne
13.00 Frokost på Strandgården
15.00 Per Kirkebys atelier
17.00 Retur til Hotel Nygaard. Tid til et lille hvil.
19.00 Aftensmad på Vesterø havn

Efter morgenmaden på Hotel Nygaard sætter vi kursen mod Læsø Saltsyderi. Saltsyderiet ligger der hvor Rønnerne starter. Vi begynder med en vandring i Rønnerne som er et af Læsøs smukkeste naturområder.

Læsø har så mange naturområder og strande, at selv i højsæsonen har man fornemmelsen af, at man har det hele for sig selv. Det store areal der udgør Rønnerne blev fredet i 1980 og udgør 1750 hektar.

Som omtalt er der både kødædende planter, orkideer og sjældne vadefugle.

Mens vi vandrer i Rønnerne og ser de saltholdige søer som indeholder 12-13 % salt (mod havvandets almindeligvis 2-3 %) er der et utal af fantastiske historier om dyrelivet som kan fortælles. Fx om engmyren, hvis forhøjninger vi ser i landskabet, er bosted for en myre, der holder bladlus og ”malker” dem for sukker. De flytter jævnligt deres bladlus. Er vi heldige, støder vi på den sjældne Svalehale sommerfugl på træk fra Sverige. Den er i de seneste årtier kun set på Læsø. Men uanset om vi ser sjældne dyr og planter – er der højt til himlen og naturen er umulig ikke at blive påvirket af.

Efter vandringen i Rønnerne (vandringen vil vare en time, alt efter vejret) vender vi tilbage til Saltsyderiet. Salt sydningen startede i 1300-tallet og i 1481 leverer man 36 ton (!!) salt, tre gange om året! Efter mange advarsler forbyder Kong Christian d. 3. i 1652 alt salt-produktion. På dette tidspunkt var skovene på Læsø blevet brugt som brænde under saltkedlerne, og der var ganske enkelt intet skov tilbage, hvilket gjorde det muligt for sandflugten at æde både byer og kirker. Det der muligvis var Danmarks første, større industri og som gav økonomisk mulighed for at bygge hele 3 kirker på 50 år, endte med en katastrofe da man opbrugte naturens ressourcer. I 1991 blev saltsyderiet genoprettet, og der laves i dag salt efter de gamle metoder. Katastrofen på Læsø er et interessant oplæg til diskussion om vores brug af naturen og dens resurser. Til frokost og aftensmad vil vi så smage om saltet lever op til sit ry. Vi har selvfølgelig indkøbt den fineste jomfrusalt.

Kirkebys arbejdsbord.
Vesterø kirke.

Efter Rønnerne og Saltsyderiet vil vi besøge Vesterø Kirke. Da nationalmuseet i 2008 udsendte en rapport om kalkmalerier i danske kirker (man har undersøgt 327), vurderede man denne Læsøkirke til at være en af de mest interessante. Vi vil under hvælvingerne i kirken se nærmere på kalkmalerierne, hvor vi med en svag undren kan betragte motiver som en klassisk narrefigur der har en udråber foran sig med bar røv, en stor fugl med mandehoved, en galge hvor der hænger en ræv (Ræven er gengivet 12 gange i kalkmalerier i Danmark og udgør en særdeles god historie. Den fortælles under den gotiske hvælving) og et vildsvin der står på bagben i høje tøfler – og er udstyret med krølsabel og skyder med armbrøst!

Hovedmotivet er de hellige trekongers rejse mod den nyfødte Jesus. Da de når frem med gaver rækker de røgelse frem. Det giver Jeres rejseleder, der ellers har sin erfaring fra Arabien, anledning til at fortælle om silkevejsruterne der bragte tonsvis af myrra/røgelse til Kong Salomons hof og senere til Romerrigets guder. Balsamtræet, hvis saft bliver til røgelse, finder man i udkanten af ”empty quarter” – Arabiens enorme ørken (Yemen/Oman). I smuk billedform rækker balsamtræet ind i Vesterø kirkes gotiske hvælving.

Efter myrer der malker bladlus og regnspovens vemodige kalden og salt der havde værdi som guld og en rytter i bar røv – er det tid til frokost på den smukke restaurant Strandgården Badehotel, som ligger i klitterne ved Vesterø. Engang tildelt seks kokkehuer i Politiken. Der er kommet ny kok men, stedet er stadig legendarisk. 

Hvis vi ikke kan få plads tager vi til Østerby, hvor Læsø Spisehus servere lokale retter. Her fik undertegnede mfl. en meget flot anretning sammen med Dronning Margrethe og Prins Henrik da de besøgte øen og jeg med min datter havde vist Asger Jorns hus til Dronningen.

Her skal vi spise os mætte i jomfruhummer og friskfanget fisk.

Efter frokost kører vi til Per Kirkebys atelier.seks

Udsnit af kalkmaleri i Vesterø kirke.

Jomfruhummere

Og så er det tid til de sagnomspundne jomfruhummere, som kokken Claus Meyer altså vel at mærke har fortalt mig er ”en af verdens største kulinariske oplevelser.”

Rasmus Thirup Beck, Politiken.

Per Kirkeby i sit atelier.
Kirkeby-maleri skabt på Læsø 2011.

Per Kirkeby kom første gang til Læsø i sommeren 1979. Da færgen sejler ind i Vesterø Havn, har han netop haft sin gennembrudsudstilling i den schweiziske by Bern. Han havde forladt masonitpladerne på 1.22 x 1.22 og dermed pop/kollage kunsten fra Eks-skolen og begyndt på et nyt og langt mere romantisk maleri, med hilsner til de gamle europæiske mestre. Han var blevet gæsteprofessor i Karlsruhe, og da han sammen med sin daværende hustru Vibeke går i land på Læsø, er det for aldrig rigtig at forlade øen igen.

Kirkeby skriver i bogen ”Læs Ø”: ”Fuldstændig vindstille. Sol. 16 Juli 1979, afrejse fra Læsø. Ironisk nok i det mest pletfrie paradisiske vejr som kan ses. Vibeke grædefærdig. Hvad skulle man gøre?” Per og Vibeke sejer til Jylland, men dagen efter vender de tilbage til Læsø, og inden længe istandsætter de hus og der bygges atelier.

Efter Kirkebys atelier kører vi retur til vores hotel, hvor der er tid til afslapning, inden vi prøver at ramme solnedgangen i Vesterø Havn. Lige omkring solnedgang begynder duggen at farvelægge landskabet og den sandende jord lyser som støvede striber over engene. Øverst på skrænten ligger det gamle Carlsens Hotel og Krostue, ikke meget er ændret i krostuen siden Asger Jorn drak øl med de lokale. Herfra er der kun få hundrede meter til Hotel Nygaard, hvor dagen rundes af med aftensmad, og mon ikke der igen serveres lokale specialiteter

Kartoffelskrællerstenen i Kirkebys have på Læsø.

Vinduestårnet

En af dagene lægger vi selvfølgelig også vejen forbi Østerby hvor Per Kirkeby – kort inden sin død – fik bygget Vinduestårnet. Med en helt klar reference til Maya-landet er den et must på en Læsøtur. Læsø Kunsthal stod bag ideen sammen med en række ildsjæle. Såfremt det passer ind i programmet besøger vi også Læsø Kunsthal.

Asger Jorn laver kaffe til den udsendte rapporter fra Læsøposten år 1969.
Billede fra Læsø af Martinus Rørbye år 1847.

Dag 3

08.00 Morgenmad på Hotel Nygaard
09.30 Ankomst til Læsømuseet
10.00 Ankomst til Tanggården
11.30 Ankomst Asger Jorns gård
15.00 Afgang med Læsøfærgen
16.30 Ankomst Frederikshavn
19.40 Afgang fra Aalborg
20.25 Ankomst København

Vi spilder ikke tiden på Læsø, og derfor starter vi dagen tidligt.

Afgang fra Hotel Nygaard kl. 09.15 og kursen sættes mod dagens første stop Byrum, midt på øen. Her skal vi se Museumshuset, og vi vil specielt fokusere på det fund, der blev gjort for nogle årtier siden – den store sølvskat på Bogøgård.

Ved et tilfælde finder man en af Danmarks største sølvskatte. Den ærlige gårdejer fik 50.000 i findeløn, og museet kan i dag oplyse, at sølvskatten har en værdi af 23 mio. kr.

Lige om hjørnet har en skomager engang bygget et tårn! Det har Jess Klixbüll, tidligere chef for færgeselskabet på Læsø, sat i stand og han har inviteret os op – til en udsigt over den flade ø.

Vi kører derefter videre mod et af Danmarks absolut smukkeste og mest særegne museer, den gamle 1600-tals tanggård. Den blev ved en folkefest i 1941 indviet til museum, og indtil 1949 arbejdede husets sidste bebor, Sine Krogbæk, som kustode i det hus hun blev født og døde i. Huset står fuldstændig som dengang det blev indrettet, og giver et fantastisk indblik i dagliglivet på Læsø. I et af museets rum finder vi en smuk samling af malerier, med værker af både Lauritz Tuxen, Viggo Johannesen og det berømte maleri af Michael Ancher ”Læsøpigen i Nationaldragt”. Galleristen glæder sig til at fortælle hvad den nyeste forskning omkring dette maleri har frembragt af historier. Michael Anchers værk var nemlig usædvanlig svært at sælge – og hvorfor var et værk af denne kvalitet – så svært at sælge? Denne historie får I under det gamle tangtag.

Efter tanggården sætter vi kursen mod Asger Jorns hus.

Læsøpigen af Michael Ancher.
Asger Jorn arbejder i atelieret på Læsø.
Jorns hus 2007.

Januar 1964 er Jorn på togrejse gennem Danmark. Her falder han i snak med en mand der ejer en lille bondegård på Læsø, bestående af en staldbygning og et stuehus. Jorn køber huset ubeset, og selvom historierne går om at Jorn byttede sig til huset for et maleri, er dette ikke den sande historie. Den sande historie er, at Asger Jorns gallerist Børge Birch overfører pengene for gården, og begynder en istandsættelse af stedet. Hvorfor Jorn netop køber et hus på Læsø, er der ingen forklaring på. Men måske passer netop Jorn godt ind på denne forblæste ø, hvor havguden Ægir efter traditionen huserede, og hvor mulden kun dækker få centimeter over det hvide sand.

Da Jorn dukker op på Læsø for første gang, i August 1965, har han opnået international anerkendelse, og er allerede indskrevet som en central figur i det 20. århundredes kunst.

Kunstneren der går i land i Vesterø havn er en mand der elsker opbrud og bevægelse. Hans liv spænder i usædvanlig grad, imellem lyst og pligt, kærlighed og arbejde. Til Ekstrabladet udtaler han: ”Bagved købet ligger nok, at jeg, da jeg ikke har noget med dansk kulturliv at gøre, men alligevel er og føler mig som dansker, måtte finde et sted, hvor jeg kunne sidde uden at gøre nogen noget … Man kan godt sige at jeg er her for at blive lidt glemt”.

Men selvom Jorn kom til Læsø for at ”blive lidt glemt”, og offentligt havde udtalt at han ikke længere gav interviews, var den internationalt anerkendte maler imødekommende, da der en sommerdag bankes på døren. Udenfor står fotograf og journalist fra Læsøposten, Bernth Christensen. Asger Jorn møder ham med ordene ”Jeg giver ikke interviews længere, men det kunne du jo ikke vide, så lad dette blive det sidste”. Bernth tager en lang række fotografier af Jorn, hvoraf det første er et foto af Jorn der laver kaffe til Læsøpostens udsendte. Senere bruger Statens Museum for Kunst et fotografi af Asger Jorn – taget af Bernth –  som start på deres store katalog ”Rastløs rebel” (2014) se foto herunder.

På Jorns gård vil vi nøje gennemgå de perioder Jorn opholdt sig på gården. Endnu en fantastisk fotoserie er leveret af Frank Lund, der var skolekammerat med en af Jorns sønner, og som festede og holdt ferie på øen (1970).

Jorns hus 2009
Asger Jorn i sit atelier på Læsø 1970.
Jorns hus efter istandsættelsen.

Der er også fortællingen om sommeren 1971 hvor Jorn opholder sig flere måneder på øen, og samler de vigtigste folk omkring sig, fx hans gallerist fra Munchen Van der Loo, gallerist Villy Omme fra Silkeborg, forfatter til Catalogue Raisonne om Jorns maleri Guy Atkins og Troels Andersen fra Silkeborg kunstmuseum, samt hans Københavnske gallerist Børge Birch, der sikkert fungerede som en slags tovholder, der får det hele til at hænge sammen. Læsø er kun en parantes i Jorns liv og virke. Men paranteser kan være vigtige og Læsø er vigtig.

Køkkenet er bevaret i Jorns stil.
Øjets blikstille 1971.

Asger Jorn ombyggede den gamle kostald til et smukt enkelt atelier. Her foran pejsen vil vi gennemgå malerierne som Jorn udførte på øen, der iblandt alle malerierne til Børge Birchs sidste udstilling i 1972. Et af disse malerier findes i dag på Louisiana, og er benævnt ”Øjets blikstille”. Den grønne farve der er dominerende i dette billede, kan stadig ses på arbejdsbordene i atelieret. En af mine personlige Asger Jorn favoritter blev også malet på Læsø, værkets titel er ”Hvisken” fra 1972. Værket sender med sin cadmiumgule himmel og en flammende rød midgårdsorm en hilsen til Edward Munchs maleri ”Skriget”.

Asger Jorns aktivitetsniveau er fuldstændig overvældende og vi kan garantere en syndflod af gode historier foran pejsen i Bangsbohave. Fx kan man diskutere hvorfor han søgte mod Læsø. Jeg tror selv at den ”Rastløse rebel” der nu var International kendt havde brug for at søge ly. Måske var han ved at være mæt af en tilværelse som konstant nomade. Han fortale sin nabo, Erland Stocklund, om det lille japanske hus han ville bygge under havens Egetræ. Med skydedøre så der altid var læ mod vinden. Her ville han skrive de bøger og tekster som han havde på ”lager.”

Mens hans malerier stort set aldrig er stedspecifikke bliver de det på Læsø og han havde planer om at opholde sig mere på øen. Der blev lagt varme ind i samtlige rum. Da han har malet færdig på Stalingradmaleriet i Silkeborg (1972) drager han med Nanna og sin søn Ib til Læsø for at holde jul og Nytår. Det skulle blive det sidste Nytår for Jorn. Han dør 1 maj 1973.

Her slutter rejsen til øen der rejste sig fra havet for 5000 år siden. Vi har fulgt nogle af de forunderlige spor som findes på øen – med en hovedvægt på det Per Kirkeby kalder ”malende munke”.

————————————-

Min tekst om Jorn og Kirkeby har lånt mange oplysninger og ideer fra Helle Brøns, Erik Steffensens og Lisbeth Bondes tekster om de to kunstnere.

Fotografier af: Erik Steffensen – Frank Lund – Bernth Christensen.

Et autentisk hus med rødder i Danmarks kunsthistorie, læs mere her: Aager Jorns atalier på Læsø

Asger Jorns hus blev sat istand i et samarbejde med Peter Linder og Janne Linder. De er medejere af huset.

Jorns atelier i dag.

Praktisk information

Rejsen er udarbejdet i samarbejde med Stjernegaard Rejser

Alt det praktiske tager de sig af.
Stjernegaard Rejser er i dag en af landets stærkeste arrangører af grupperejser.

Rejsen er sammensat af undertegnede, og hotel og restauranter og flyselskab er mine valg.
Dette kunne ikke lade sig gøre uden Stjernegaard Rejsers hjælp.

Bemærk: deltagerantallet er begrænset til 35 personer. Garanteret afrejse ved 15 deltagere.

– Tom Christoffersen

Inkluderet i prisen

Færgeoverfart
Frederikshavn-Læsø
Læsø-Frederikshavn

Privatbus rundt på Læsø

2 nætter på Hotel Nygaard

Fuld pension ekskl. drikkevarer:
2 x morgenmad på Hotel Nygaard
1 x aftensmad på Hotel Nygaard
1 x aftensmad på Restaurant Havnebakken
1 x frokost på Hotel Strandgaarden
1 x madpakke i Jorns hus

Alle udflugter, entréer og lokal transport ifølge programmet.

Drikkepenge til chauffører, restauranter samt lufthavnsskatter og afgifter.

Rejseleder Tom Christoffersen.

Pris

Pris pr. person i dobbeltværelse (uden fly)
3 dages rejse: 3.900 kr.
Enkeltværelsestillæg 600 kr.

Turen begynder/slutter ved Læsøfærgen i Frederikshavn.

Tillæg for fly fra Kastrup og retur. 1.450.00 kr., inkl. kørsel imellem Ålborg lufthavn og Læsøfærgen.

Fly
København-Ålborg
Ålborg-København
med SAS.

Håndbaggage, 10 kg. (55 x 40 x 23 cm).
Ekstra baggage 220,00 kr.

Maks. deltagerantal: 35
Garanteret afrejse ved 15 deltagere.

Kære medrejsende

Rejsen til Læsø gennemføres. Enkelte medlemmer af Novos kunstforening har tilsluttet sig, og vi er nok til at sikre turen.

Turen vil blive identisk med den beskrevne rejse.

Der er dog nogle få ændringer. Norwegian flyver ikke længere på ruten. I stedet flyver vi med SAS og vi kan ikke nå den færge vi havde planlagt, da der er lidt senere ankomst til Aalborg.

I stedet må vi tage færgen kl. 19.00. Den må dog ikke medtage busser og vi må gå ombord på den fine lille og færge Ane.

Når vi kommer til Læsø venter lokalbussen. Der er 8-10 min. til vores hotel.

På hotellet venter en god middag, og når den er ”sat på plads” ankommer bussen (med næste båd) og med vores bagage. Personligt mener jeg at den lille færge er charmerende og 8 min. i en god lokalbus hører vel med til eventyret?

Turen er delt op i to priser:

Flyrejse: Som omtalt flyver Norwegian ikke mere og flyprisen med SAS er steget med 575 kr. per person. Det beklager vi meget – men det var svært at forudsige (flere rejsende kommer direkte til Frederikshavn/båden.)

Selve opholdet: Nøjagtigt samme pris — med samme indhold.

Såfremt du ikke ønsker at deltage med de beskrevne ændringer, får du det indbetalte beløb tilbage. Meld i så fald gerne hurtigt tilbage.

Ellers bliver der udsendt nye rejseplaner med SAS, samt tillægsfakturaer til alle i næste uge.

Jeg glæder mig i den grad til at vise Jer rundt på øen hvor natur, kunst og gode historier står i en lang kø for at blive ”genopdaget.”

PS. SAS har givet mulighed for senere deadline. Så man kan stadig melde sig til turen.

Tilmelding

Tilmelding hos Stjernegaard Rejser:
stjernegaard-rejser.dk/laesoe

Telefon: +45 45 26 00 00

Du er velkommen til at ringe til Tom Christoffersen på +45 26377210

Indhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Vi arrangerer rejser til:

  Ud over rejserne vil vi tilbyde dig at leje en lejlighed eller hus følgende steder:

  Paris

  I hjertet af Paris med udsigt til Louvre

  Nice

  1. parket på Côte d'Azur

  Hornbæk

  200 m. fra stranden

  Læsø

  Asger Jorns hus og atelier

  Sverige

  Ødegård tæt på Växjö

  Scroll til toppen