Kommende rejser til Tanger og Alexandria

Udsigten fra Hotel Winter Palace i Luxor, december 2019. Foto: Tom Christoffersen.

Alexandria m.m.

En rejse i sporet på de danske malere der besøgte Ægypten. Fra Elisabeth Jerichau Baumann til Niels Nedergaard.

Men også i sporet på den ægyptiske litteratur – inklusiv den der blev skrevet af europæere der slog sig ned i Nildeltaet. En rejse imellem Naguib Mahfouzs Cairo-fortællinger og Lawrence Durrells betændte Alexandria-kvartet. Alexandria, en falmet skønhed, men stadig med duerner der stiger op omkring minareterne som hvide strimler af papir.

Kolonihoteller, ørken og solnedgange over Nilen der løber metalblå som slidt karbonpapir og så den rå politiske virkelighed forfatteren Alaa al-Aswanys blotlægger med stor kærlihed til sit folk, i romanerne “Yacoubians Hus” og “Jeg løb mod Nilen”.

Vi bor på de mest fantastiske gamle hoteller i Alexandria, Cairo og Luxor. På den sidste researchtur bestilte vi værelser til næste rejse på det legendariske Winther Palace i Luxor. Den gamle mahognybar hvor Howard Carter hang ud – efter han på hotellets trappe havde fortalt om fundet af Tutankhamuns grav – der vil vi nyde en helt speciel Gin & Tonic.

Og så åbner vi fortællingen om dengang en serie af kvinder med stor styrke overtog magten i Ægypten!

Program på vej.

Tanger/Marrakech

I løbet af 2020 vil vi præsentere en rejse til Tanger i Marokko.

Byen der ligger som en smuk skøge ved havet – også en falmet skønhed – med rum der fyldes og tømmes som lunger. Rum der ikke kan skjule en forfinet elegance og ensomhed og med denne duft af historie, død og lidenskab. En rejse i sporet på beat forfatterne William S. Burroughs, Poul Bowles og Allan Ginsberg. Der blev skrevet verdensklasselitteratur i Tanger: ”Naked Lunch” og “The Sheltering Sky” (Burroughs/Bowles).

Vi følger op på historierne om Rolling Stones besøg i Tanger og hvordan de 20 år efter Brian Jones’ død indspiller ”Continantal Drift” med musikere fra Jajouka – som Jones før havde optaget lyd sammen med i bjergene udenfor Tanger. Hænger ud på cafeerne hvor de røj sig skæve og vi drikker myntete!

Matisses utroligt vigtige besøg i byen er et spor der undersøges. I den gamle bydel har vi fundet de steder han brugte som motiver og selvfølgelig har vi lejet værelset på Grand Hôtel Villa de France hvorfra han malede udsigten over Tanger.

Og så tager vi nattoget til Marrakech!

Program på vej.

Vi arrangerer rejser til:

Ud over rejserne vil vi tilbyde dig at leje en lejlighed eller hus følgende steder:

Paris

I hjertet af Paris med udsigt til Louvre

Nice

1. parket på Côte d'Azur

Hornbæk

200 m. fra stranden

Læsø

Asger Jorns hus og atelier

Sverige

Ødegård tæt på Växjö

Scroll til toppen